DORH potvrdio: Glavna državna odvjetnica stiže na ispitivanje u Sabor

Vijesti 30. sij 202319:02
Patrik Macek/PIXSELL

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) oglasilo se nakon brojnih prozivanja zbog slučaja Software te su potvrdili da će se Glavna državna odvjetnica odazvati na poziv Sabora.

Podsjetimo, predsjedatelj Antikorupcijskog vijeća, Nikola Grmoja, potvrdio je kako postoji inicijativa za novo saborsko saslušanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek o tome zašto je bitno tko je “AP” iz poruka Gabrijele Žalac i Josipe Rimac, a koje se procurile u medije proteklih dana.

Iz DORH-a su sada potvrdili kako će se Glavna državna odvjetnica odazvati na poziv Hrvatskog sabora te podsjećaju na priopćenje objavljeno na mrežnoj stranici 2. prosinca 2021.  te kako i nadalje stoje kod svakog navoda objavljenog u tom priopćenju.

“U odnosu na predmet Ureda europskog javnog tužitelja u Zagrebu i optužnicu koju je taj Ured podigao protiv okrivljene G. Ž. i dr., a koji je aktualiziran objavom dijela komunikacije iz obrazloženja navedene optužnice, naglašavamo da niti DORH ni USKOK neće i ne mogu komentirati postupanje Ureda. Međutim, u mogućnosti smo odgovoriti da su rezultati pretraga pokretnih stvari u odnosu na komunikaciju okrivljene G. Ž. i drugih osoba, koje su izvršene povodom zahtjeva USKOK-a, dostavljeni Uredu EPPO-a u Zagrebu”, prioćili su iz DORH-a.

Dodaju kako odbacuju sve “neutemeljene zaključke i spekulacije izrečene u javnom prostoru posljednjih dana što ima za posljedicu stvaranje negativne percepcije o radu državnog odvjetništva”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar