DORH: Zlata Hrvoj Šipek i Josipa Rimac nisu razgovarale o vjetroelektranama

Vijesti 15. velj 202320:06 2 komentara
N1

Iz DORH-a su, komentirali izjavu Josipe Rimac koja tvrdi da je glavna državna odvjetnica "Zlata Hrvoj Šipek bila na sastanku 15. listopada 2019. i da su tema bila vjetroelektrane, a ne zemljišta na Braču".

“Uvidom u činjenice iz spisa USKOK-a i spise Građansko-upravnog odjela DORH-a te iz razgovora sa sudionicima sastanaka i pregledom evidencije ulazaka op. J. Rimac i sastanaka u DORH-u, utvrđeno je da je sastanak 15. 10. 2019., istaknut u porukama komunikacije između Zlate Hrvoj Šipek i op. J. Rimac, održan na temu rješavanja povrata nekretnina i naknade za oduzetu imovinu na Braču, a ne ‘na temu crkvenog zemljišta u Kninu ali i Vjetroparka’, kako je to objavljeno u prilogu emitiranom u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a”, navode iz Državnog odvjetništva.

O sastanku su objavili i službenu bilješku od 15. listopada 2019.

“Odvjetnica op. J. Rimac je „za potrebe obrane u navedenom kaznenom postupku“ podnosila zahtjeve za dostavom „zapisnika/službene zabilješke“ o navodnom sastanku na inicijativu op. J. Rimac na temu „Vjetroelektrane Krš-Pađane“, no takvog dokumenta nema s obzirom da se sastanak na tu temu nije održao.

Kao što i piše u navedenim sms porukama, sastanak je tražila op. J. Rimac i održan je sa zamjenicima tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Nakon objavljenog priopćenja i bilješki, sada se postavlja pitanje iz kojeg je razloga optužena J. Rimac vodila sa sobom fr. Slavka Sliškovića, ako je po njenom bila tema Vjetroelektrane, a što nije, i zašto je na izričito pitanje u kojem je svojstvu došla u DORH i sudjelovala na sastanku odgovorila “da je ona zadužena za vjerske zajednice”, i kakve veze vjerske zajednice imaju sa Vjetroelektranama.

Op. J. Rimac će svoju obranu iznositi pred sudom, s obzirom da je USKOK podigao protiv nje optužnice, a ovakvi javni istupi i dalje dokazuju i pokazuju da se osumnjičenici, okrivljenici, optuženici mogu braniti kako god njima odgovara pa i diskreditacijom troje dužnosnika i savjetnika”, stoji u odgovoru DORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare