Doznajemo: Zbog utakmice Hajduka i PAOK-a uveden poseban režim na granici

Vijesti 10. kol 202313:21 0 komentara
MUP RH

Poseban režim na hrvatskoj granici, posebno na dijelu s Crnom Gorom i BiH policija je uvela zbog večerašnjeg nogometnog susreta u Splitu između Hajduka i grčkog PAOK-a, doznaje N1.

Iako je gostujućim navijačima Uefa zabranila dolazak u Split, zbog tragičnih nereda od prije tri dana u Ateni, hrvatska granična policija dobila je zapovijed da izdvoji, odnosno kanalizira sve putnike za koje se utvrdi da su nogometni fanovi. Tako će ih, objašnjavaju nam upućeni izvori, biti lakše kontrolirati, odnosno provjeriti ne unose li možda neko oružje ili zabranjenu pirotehniku u zemlju.

Cijela policija je na nogama

Izvori iz hrvatske policije potvrdili su nam da je zbog današnje utakmice između Hajduka i PAOK-a razina budnosti svih angažiranih na osiguranju podignuta na najvišu razinu.

Od ranije se zna da je dvoboj Hajduka i PAOK-a proglašen susretom visokog rizika, zbog čega je i razumljiv dodatni angažman policije. “Angažirali smo sve rodove policije, a splitska policija dobila je ispomoć od kolega iz okolnih policijskih uprava. Sve je organizirano preko Ravnateljstva policije”, pojašnjavaju nam uključeni u današnje osiguranje utakmice.

Provjeravaju navijače sa zabranama

Doznajemo i da se provjeravaju svi navijači koji od ranije imaju zabrane pristupa sportskim natjecanjima. Naime, oni su u fokusu policijskih službenika zbog mogućeg ponavljanja izgreda pa će biti provjeravano gdje se danas, uoči utakmice, nalaze, ako se sami ne jave u policijsku postaju.

Osim zbog mogućeg dolaska grčkih navijača, granica se pojačano nadzire i zbog očekivanog povratka BBB-a iz Atene. Izvjesno je, naime, da nisu svi navijači Dinama koji su unatoč zabrani otputovali u Atenu, bili sudionici nereda. Jednako je izvjesno i da ih je grčka policija nije sve pohapsila. Zato je moguće da će se ovih dana vraćati u domovinu te eventualno iskoristiti utakmicu u Splitu za dodatne obračune. Zato se i njihovo kretanje nadzire.

Hoće li BBB-i izazvati novi sukob?

“I zagrebački policajci dobili su dodatne upute za postupanje, iako su oni fokusirani na utakmicu Dinama i AEK-a idući tjedan. Tim više što BBB-i nisu rivali s navijačima PAOK-a s kojima danas igra Hajduk. No, ovo što se dogodilo u Grčkoj moglo bi biti okidač za nove incidente. Zbog toga smo angažirali sve raspoložive policijske službenike”, govore nam izvori iz policije.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska već je jučer zatražila i pomoć građana u sprječavanju nereda. “Na području grada Splita, ali i na čitavom području Splitsko-dalmatinske županije, očekujemo veliki broj navijača zbog čega pozivamo građane da odmah pozovu policiju na broj 192 ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati”, poručili su.

Sve ostale upute za građane pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!