Dumbović: Taman kad smo se nadali da ćemo imati mirniju noć, dođe potres

Vijesti 06. sij 202118:36 0 komentara
darinko dumbović
N1

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović gostovao je u Dnevniku N1 televizije, a samo nekoliko trenutaka prije toga petrinjsko područje pogodio je novi jaki potres.

“Odmah su procijenili da je potres preko 5 stupnjeva, gadno smo se uzdrmali. Petrinja je svakodnevno uzdrmana i taman kad smo se lagano nadali da ćemo imati neku mirniju noć, uvijek nam dođe ili pred kraj večeri ili sutra ujutro za dobro jutro. Osuđeni smo na život ovdje, da radimo s entuzijastima, da slažemo, da pomažemo, da pružimo ruku ljudima i da obilazimo ljude”, rekao je Dumbović.

VEZANA VIJEST

Kaže da se nakon svakog jačeg potresa redovito javljaju i premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović.

“Naša komunikacija je na visokoj razini, očito da i oni žele biti spremni u svakom trenutku da dođu u Petrinju i da pomognu ljudima.”

Tko kuha za građane?

Gradonačelnik Petrinje pojasnio je i tko trenutno kuha za građane Petrinje.

“Nije sve na građanima, sve je na dobrim ljudima, na ugostiteljima, jednim dijelom i na velikim improviziranim prostorima kao što je to središnji trg gdje smo danas podijelili 8000 obroka i tamo su uvjeti nemogući. Da bi došao do njih, moraš dolaziti s tri strane, a s tri strane imaš blokade jer je centar razrušen”, kazao je Dumbović.

U srijedu ujutro Dumbović je kazao da je Stožer civilne zaštite za obnovu potresom obnovljenih područja koji je formirala Vlada sam sebi svrha budući da kao gradonačelnik nije pozvan na sastanak, no sada je pojasnio da je došlo do problema u komunikaciji.

VEZANE VIJESTI

“Danas se događalo to da iz tehničkih razloga nismo mogli iskomunicirati, očito sam dobio poruku na stari mail, a mi imamo mail grada i tek smo se sad ekipirali. Mislim da ne treba oko tog dijela dizati tenziju, pokazao sam da nikakvu poruku nisam dobio. Danas sam razmijenio brojeve telefona s ministrom Medvedom i dogovorili smo se da ako treba promptno reagirati da se vidimo”, rekao je Dumbović i dodao:

“Prošli smo vrijeme improvizacije i sad smo svi na testu, a građani su na rubu. Nas interesira da sad promptno reagiramo i da sve probleme znamo prepoznat na terenu.”

Dumbović se osvrnuo i na rad Hrvatskog crvenog križa.

“Svi koji vode Crveni križ trebaju imati više senzibiliteta i humanosti kad vode jednu takvu ustanovu, da ne kažemo da su uspjeli stavit račun i na računu imaju možda 40 milijuna kuna, na račun ovih građana, a Crveni križ ne daje ono što bi trebao davati”, poručio je Dumbović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!