Đurović: Došli smo najbliže potpunom slomu američke, ali i globalne ekonomije

Vijesti 29. svi 202318:01 1 komentar

Kolumnist Telegrama Đivo Đurović bio je gost Newsrooma u kojem je komentirao dogovor američke vlade zbog koje je izbjegnut veliki bankrot. Naime, radi se o tome da su američki predsjednik Joe Biden i čelnik republikanske kongresne većine Kevin McCarthy nakon mukotrpnih pregovora postigli načelan sporazum o povećanju limita američkog javnog duga od 31,4 bilijuna dolara i time spriječili bankrot američke vlade.

Dogovor je objavljen bez ikakva slavlja, što odražava i koliko su teški bili razgovori i da dogovor tek treba progurati kroz Zastupnički dom i Senat.

“Došli smo najbližem potpunom slomu američke ekonomije pa posljedično i globalne ekonomije. Došli smo na 6, 7 dana od trenutka kad Amerika ne bi mogla isplaćivati svoje radnike, ali zbog toga i plaćati svoje dugove što je njena međunarodna obveza”, rekao je kolumnist Telegrama Đivo Đurović te je dodao: “To se nije dogodilo nikad u povijesti”.

Navodi kako bi peti lipnja bio dan u kojem Amerika više ne bi mogla plaćati svoje dugove.

Isto tako, kaže: “Ovaj američki sporazum koji je neka vrsta umjerenog razumnog deala između Republikanaca i Demokrata je spasio i na dvije godine otklonio opasnost od bilo čega sličnoga. Izbjegli smo nešto što bi bilo nezapamćeno loše. Određen je vrh do kojeg se ministarstvo financija može zadužiti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare