DVD Komiža slavi 70. obljetnicu: “Sve smo napravili volonterskim radom”

Vijesti 21. lis 202210:51 0 komentara
N1 / Vesela Šegvić

DVD Komiža slavi 70. obljetnicu. Naša reporterka Vesela Šegvić otišla je na otok i razgovarala s vatrogascima.

DVD Komiža jedan je od pionira otočkih vatrogasaca, a njihov član Jurica Jončić za N1 je opisao što rade.

Rekao je da već više od 20 godina vatrogasci volonteri dežuraju 24 sata dnevno. “U bilo koje doba dana postoji jedan član DVD-a koji prati stanje. Imamo veze s pomorcima, videonadzor, veze sa centralom u Splitu i prati se situacija”, rekao je Jončić za N1, dodavši da se sve dužnosti obavljaju volonterski.

DVD Komiža pokriva ogromno područje i imaju i najveći akvatorij u Republici Hrvatskoj, a problem im je što zasad nemaju plovila.

“Potreba za plovilom je nužna, imamo trup broda, trebamo ugraditi motore i opremu i nadam se da će ovo biti jedan apel da se dođe do neke donacije da napokon osposobimo i to plovilo i da bismo mogli intervenirati na moru”, rekao je Jončić.

DVD po intervencijama funkcionira kao i profesionalni vatrogasci, a oprema koju trebaju mora poštovati propise i vatrogasne standarde.

Jončić je rekao da su dobro povezani s ostalim kolegama, a imaju i svoj vatrogasni dom. “Dom smo počeli graditi 1988. godine. Imamo svoj prostor, gradili smo ga pet godina, sve volonterskim radom. Uz pomoć članova i društvene zajednice, sponzora i volontera napravili smo ovo velebno zdanje”, rekao je.

“Ponosni smo da možemo pokazati da uz trud i dobre ljude, gradske firme, Grad Komižu i sve koji su pomogli u nabavi vozila imamo više novih vozila u zadnjih dvije tri godine koji su pristigli u DVD pa su, osim cisterne, sve vozila koja nisu starija od 10 godina”, rekao je Jončić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!