Epidemiolog Venus: Treba otvoriti temu cijepljenja srednjoškolaca

Vijesti 02. stu 202108:30 > 08:38 0 komentara
N1

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Vladimir Mićović i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije koji je i predsjednik Hrvatskog društva epidemiologa, Miroslav Venus gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira. Govorili su o epidemiološkoj situaciji, procijepljenosti i mjerama.

Venus je u emisiji govorio i o cijepljenju djece.

VEZANE VIJESTI

“Što se tiče trudnica i tog nesporazuma u medijima, ne mislim da je u ovoj situaciji nešto presudno s obzirom na to da nemamo nešto puno trudnica na razini Republike Hrvatske. Ja, kao epidemiolog, uvijek nastupam s populacijske razine, mi moramo tako promišljati. Bitnija stvar koju bi trebalo otvoriti je cijepljenje djece, tu se ne misli na one skroz male nego na srednjoškolce, u konačnici maturanti su punoljetne osobe i ne trebaju pristanak roditelja. Mi imamo dva cjepiva za starije od 12 godina. Na razini RH cijepljenje djece je slabo”, rekao je Venus.

Komentirao je i otpor prema cjepivu.

“Često kada me to pitaju, ne da izbjegavam odgovor, ali ne znam jesmo li mi liječnici uopće mjerodavni dati tu dijagnozu. Mislim da nakon godinu i osam mjeseci pandemije, nakon skoro godinu dana cjepiva, nakon silnih aktivnosti kako bi građanima približili sigurnost i kvalitetu cijepljenja, unatoč tome nailazimo na odbijanje određenog broja, misim da je to pitanje za sociologe”, rekao je.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!