Evo kad će Boysi biti pušteni iz zatvora! “Postoji jedan uvjet koji moraju ispuniti”

Vijesti 08. pro 202320:22 0 komentara
KOSTAS TZOUMAS/EUROKINISSI/PIXSELL

Grčki je sud prihvatio zahtjeve za puštanjem 30 Bad Blue Boysa na slobodu, a njihov odvjetnik Athanassios Kaimenakis rekao je da se zbog moguće ugroze sigurnosti neće otkrivati kad će i iz kojeg zatvora izlaziti.

Drugih uvjeta nema, naglasio je Kaimenakis, osim jednog – da se ne smiju vratiti u Grčku na bilo kakvu utakmicu – nogometnu, košarkašku, odbojkašku. Uz to, moraju platiti jamčevinu da bi izašli iz pritvora.

“Odluke o privremenom puštanju na slobodu najvjerojatnije će biti donesene u ponedjeljak ujutro. Ono što sada znamo iz službenih i neslužbenih izvora je da će njih 30 biti pušteno, a dinamika procesa ovisi o tehnikalijama, transferu novca i sličnim stvarima”, rekao je za Novu TV hrvatski veleposlanik u Grčkoj Aleksandar Sunko pa dodao:

“Mi ćemo svakako u tome sudjelovati, kao što su od početka cijelog ovog događaja komunicirali ministri pravosuđa, vanjskih poslova i premijeri. Isto tako, lokalno je veleposlanstvo u stalnom kontaktu s ustanovama u kojima se oni nalaze. Načelno postoji odluka da im se pomogne u transportu, ali o tome će se donositi pojedinačne odluke.”

Što se tiče mjera osiguranja, Sunko je istaknuo da je to zasad operativno, a ne sigurnosno pitanje.

“Trenutne procjene ne govore o nekakvoj velikoj ugrozi. Na početku cijelog događaja je postojala određena atmosfera, ali u protekla četiri mjeseca se ona opustila. Oslanjat ćemo se na grčke vlasti i njihove sigurnosne mjere”, objasnio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!