Evo što čeka Barbarića: HEP mu je dužan ponuditi novi posao

Vijesti 04. pro 202316:01 1 komentar
Neva Zganec/PIXSELL

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić i službeno će biti opozvan s funkcije, odlučila je Vlada, ali to neće doći kao slične situacije s krajem radnog odnosa na koje smo možda navikli u uobičajenom životu.

Riječ je o političkoj funkciji, koju na imenovanje vladajućih Barbarić obavlja od prosinca 2017. i naslijedio je Pericu Jukića, kojeg je postavio Zoran Milanović. Barbarić je, otvoreno se pričalo u to vrijeme, bio isključivo izbor premijera Andreja Plenkovića.

Koji nije želio niti čuti za njegovu smjenu sve dok se ne dokaže da je prekršio zakon, što se dokazalo. No, Barbarić neće proći tako loše, ako je suditi po onome što su poručili u HEP-u.

“Sukladno Ugovoru o radnom mjestu s posebnim ovlastima, po odlasku s dužnosti predsjednika Uprave, Hrvatska elektroprivreda je dužna u roku od 15 dana ponuditi radno mjesto unutar HEP grupe. Odluku o prihvaćanju ponuđenog radnog mjesta potrebno je dostaviti u roku 30 dana”, naveli su iz HEP-a za Index pa dodali:

“U slučaju prihvaćanja ponuđenog radnog mjesta nema otpremnine, dok se u slučaju neprihvaćanja ponude o radnom mjestu aktivira opcija 6 plus 6 mjeseci.”

Optužnicom, koju je 1. prosinca podiglo splitsko općinsko državno odvjetništvo, Barbarića se tereti da je od ožujka 2022. do svibnja ove godine u Zastražišću na otoku Hvaru kao investitor izvodio građevinske radove protivno Zakonu o gradnji.

Riječ je o zemljištu izvan građevinskog područja koje je prema prostornom planu Općine Jelsa zaštićeno obalno područje, a na temelju Zakona o prostornom uređenju područje od posebnog interesa za Hrvatsku. Sve bespravno izgrađene objekte mora srušiti o svom trošku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare