Ferić: Brojne su nepravilnosti, šaljemo prigovor DIP-u

Vijesti 02. lip 202116:31 > 16:46 0 komentara
N1

SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić govorio je o prebrojavanju glasova zbog dojava o nepravilnostima na biračkim mjestima.

“Od tri osobe koje su na konferenciji okružile Miletića, dvije od njih će uskoro tražiti njegovu ostavku”, rekao je na početku Ferić pa dodao:

“Mi se ne bavimo drugim političkim strankama, ali činjenica je da je Miletić 15 god bio gradonačelnik Pule, najvećeg istarskog grada s proračunom od milijardu kuna i da je za poraz u Puli on izravno odgovoran”.

VEZANE VIJESTI

Dodaje i kako je velika razlika između njega i Borisa Miletića:

“Za mene to uopće nije bolno, za mene je sutra novi radni dan, osjećam se kao moralni pobjednik, ali moja odgovornost je da to provjerim s obzirom na poruke o brojnim nepravilnostima na izbornim mjestima koje smo dobili. To provjeravamo i do kraja dana to šaljemo DIP-u.

Mi smo dosad prekontrolirali preko 20.000 listića i u 15 sati ćemo održati izvanrednu konferenciju gdje ćemo pokazati neke od listića i nakon što sve do kraja provjerimo šaljemo prigovor DIP-u”.

Rekao je i kako je na ovim izborima u Istarskoj županiji bilo više od 2000 nevažećih listića, što je oko 4 %, to je usporedio sa Zagrebom, u kojem je glasalo oko 300.000 ljudi i samo je 2% nevažećih listića.

“To budi sumnju. Nakon što smo dobili brojne dojave o nepravilnostima, odlučili smo se na provjeru. To se pokazalo kao dobra stvar. Dosad smo uočili da se nekoliko listića na kojem je zaokruženo moje ime našlo na kupu listića gdje je zaokruženo Miletićevo. Među nevažećima je bilo mnoštvo onih gdje sam ja zaokružen, ali je na listiću nešto došarano. Tu je stav Ustavnog suda jasan, ako se s listića može jasno utvrditi volja birača, on je valjan, bez obzira na to je li nešto došarano”, veli.

Naposljetku je rekao i kako SDP nikada nije polučio boli rezultat u Istri te da imaju najveći broj vijećnika u svim predstavničkim tijelima ikad u Istarskoj županiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!