FOTO / Država daje u zakup dio nekretnina, neke se nalaze i na prestižnim lokacijama

Vijesti 21. sij 202414:26 0 komentara
Državne nekretnine

Državne nekretnine objavile su javni poziv za zakup 17 poslovnih prostora, osam garaža i jednu skladišnu halu u državnom vlasništvu, rok za ponude je do petka, 16. veljače do podne, a zakupiti se mogu prostori u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku.

U Zagrebu se na osam lokacija daju u zakup poslovni prostori, garaže i parkirna mjesta u garažama. Najviše prostora ponuđeno je u drugoj zoni i površine su od 14 do 84 četvorna metra, a početni iznos mjesečne zakupnine po četvornom metru ovdje iznosi 10,90 eura, dok je u strogom centru grada taj iznos 25,70 eura po četvornom metru.

U nultoj zagrebačkoj zoni tj. u strogom centru, ponuđena su dva poslovna prostora, kod Europskog trga od 30-ak četvornih metara ima početnu mjesečnu zakupninu od 760,21 eura, a prostor od 12 četvornih metara u Prolazu sestara Baković od 315,08 eura.

Za garaže i parkirna mjesta u garažama, natjecati se mogu i fizičke osobe, a u zakup se daju u blizini Glavnog kolodvora, u ulici Kneza Domagoja 26, na Pešćenici u Ivanićgradskoj 59B, zatim u Divka Budaka 17 nasuprot okretišta Borongaj, u Gruškoj ulici na Savici te u zapadnom dijelu grada u Tijardovićevoj 22 u Prečkom.

Garaža se daje u zakup i u Sisku, a u Petrinji je ponuđeno 395 četvornih metara dvorišne hale.

U Bjelovaru i Karlovcu ponuđena su po dva poslovna prostora s početnom cijenom zakupa od oko 6 eura po četvornom metru.

U Bjelovaru je riječ o dva susjedna prostora veličine 50 i 70 četvornih u prizemlju zgrade okružene poslovnim lokalima na adresi Ivana Gundulića 10.

U Karlovcu se u zakup daju veći prostori od cca 117 i 127 četvornih metara, a smješteni su u centru na Trgu bana Petra Zrinskog 4 te u Mačekovoj 11 na križanju s prilazom Većeslava Holjevca.

U središtu Pule, nasuprot gradske ACI marine i nadomak stare gradske jezgre, daje se u zakup poslovni prostor veličine 60-ak četvornih metara s početnom mjesečnom zakupninom od 1357,16 eura.

U Rijeci se u zakup daje najmanji prostor na natječaju površine 13,93 četvorna metra, smješten je uz staro korito Rječine na adresi Fiumara 15B, a početna mu je mjesečna zakupnina 312 eura.

Svi poslovni prostori daju se u zakup u viđenom stanju pa su za vrijeme trajanja natječaja organizirani pregledi u terminima objavljenima u javnom pozivu.

Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Do zatvaranja natječaja, u podne, 16. veljače, svi zainteresirani ponuditelji mogu osobno ili poštom predati svoje ponude na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!