FOTO Građani iz cijele Hrvatske stigli s lopatama, pomažu nesretnom narodu

Vijesti 30. pro 202012:09 > 12:20 0 komentara
N1

Nakon razornog potresa koji je jučer razorio Petrinju i okolna mjesta, tlo neprestano podrhtava i dalje. U potresu je ozlijeđeno više osoba, a sedam osoba je poginulo. Pomoć ovom kraju stiže iz cijele Hrvatske, regije, svijeta. Građani Hrvatske još su jednom pokazali veliko srce.

Ljudi iz cijele Hrvatske stigli su na pogođena područja kako bi pomogli. Javili su se županu Sisačko-moslavačke županije Ivi Žiniću i slijede upute nadležnih.

Grupa muškaraca i žena stigla je u selo Gore kako bi pomogli nesretnim stanovnicima raščistiti što mogu. “Kao jda je rat protutnjao ovim krajem, strašno je kako to sve izgleda”, rekao nam je mladić.

Ostat će, kaže drugi, koliko god treba.

Pomoć građana
N1

Podsjetimo, iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) pozivaju građane da ne idu u Petrinju i Sisak kako ne bi došlo do stvaranja gužvi.

“Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi”, poručuju iz MUP-a.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.

Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.

Na web stranici Hrvatskog crvenog križa dostupne su sve informacije vezane za donacije, a ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: [email protected].

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!