FOTO / Izbio požar u napuštenoj hali HŽ-a u Osijeku, unutra je bila i lokomotiva

Vijesti 15. tra 202409:08 0 komentara
JVP Osijek

Osječki vatrogasci ugasili su požar koji je noćas, nešto prije četiri sata, buknuo u hali za održavanje lokomotiva Hrvatskih željeznica,  izvijestilo je u ponedjeljak zapovjedništvo ove profesionalne vatrogasne postrojbe.

Zapovjednik postrojbe Goran Ivković kazao je Hini da je dojava o događaju primljena oko 03,40 sati, a dolaskom na mjesto događaja, u hali za održavanje parnih lokomotiva zatečen je požar u razbuktaloj fazi koji je zahvatio krovište.

JVP Osijek
JVP Osijek

Na intervenciji je sudjelovalo sedam vatrogasnih vozila te 30 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Šteta je počinjena na krovištu, a oštećena je i parna lokomotiva, koja se nalazila u hali, koja je svojevrsna muzejska vrijednost, a oštećena je djelovanjem požara, odnosno dijelovima krovišta koji su padali na lokomotivu, ali je spašena od težih oštećenja, rekao je Ivković.

Tijekom intervencije nije bilo ozlijeđenih, požar je ugašen, a provodi se očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, ističu u zapovjedništvu osječke Javne vatrogasne postrojbe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!