FOTO / Josipa Rimac snimljena na kavi s Milenkom Bašićem, suoptuženikom u aferi Vjetroelektrane

Vijesti 05. ožu 202414:00 > 14:53 2 komentara
Pixsell

Josipa Pleslić ex Rimac viđena je danas na kavi s bosanskohercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem, s kojim je optužena u aferi Vjetroelektrane. Njihov susret snimili su fotografi Pixsella u jednom zagrebačkom trgovačkom centru.

Milenko Bašić, vlasnik tvrtke C.E.M.P. optužen je s Josipom Pleslić ex Rimac i drugima u predmetu Vjetroelektrane. Optužnica još nije potvrđena, a kako su oboje na slobodi, nema prepreke da se sretnu i druže.

Pixsell

Afera Vjetroelektrane jedan je od najkompleksnijih slučajeva kojim se ikada bavilo hrvatsko pravosuđe zbog velikog broja osumnjičenika i brojnih institucija s kojima su povezani.

Prema SMS porukama koje su objavljene proteklih mjeseci, Pleslić se na zagrebačkom sudu raspitivala i kako pomoći Bašićevu mlađem bratu Inji, koji je bio u pritvoru te je zatim optužen za krijumčarenje i preprodaju skupocjenih automobila, podsjećaju 24sata. 

Objavljena je i komunikacija između Rimac i novog državnog odvjetnika Ivana Turudića, koji je prvo tvrdio da su tek poznanici, ali iz poruka se vidi da se obraćaju jedno drugome s ‘di si lipa’ i ‘di si radosti’, a dopisivali su se tijekom četiri godine, još dok je Rimac bila HDZ-ova državna tajnica u Ministarstvu uprave.

Milenko Bašić je, podsjetimo, među većim ulagateljima u najnovije izdanje trezorskih zapisa, o čemu je ovoga tjedna pisao Forbes Hrvatska.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare