FOTO Rijetki kafići otvorili nakon popuštanja, nema gostiju, ne isplati im se

Vijesti 15. velj 202110:46 > 11:29 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon dva i pol mjeseca restriktivnih mjera, ugostiteljima je od danas dozvoljena prodaja kave i ostalih pića za van. Iduće popuštanje ili pooštravanje mjera očekuje se nakon 28. veljače. Unatoč popuštanju epidemioloških mjera, više je kafića koji su ostali zatvoreni, kaže reporterka N1 Anja Perković, koja je jutros obišla središte Zagreba.

U centru Zagreba, u Bogovićevoj ulici, vrata je otvorilo malo kafića, javlja reporterka N1.

N1

Situacija nije puno bolja ni na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje rade uglavnom manji kafići. Ugostitelji ne vide kako će ovo funkcionirati. Gosti imaju rituale uz kavu, ističe konobarica s Trešnjevke.

VEZANA VIJEST

“Otvorili smo u sedam ujutro i do osam nam je došao samo jedan gost i to “stalna mušterija”. Ne vidim kako će ove mjere funkcionirati za nas”, rekla je konobarica u manjem kafiću na Selskoj cesti, prenose 24sata. Pojasnila je kako im obično dolaze isti ljudi koji imaju svoje rituale – piju kavu, čitaju novine i druže se, što sada nije moguće.

Gosti se ne smiju zadržavati oko kafića

Osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smiju se zadržavati na terasama kafića ili ispred njih. Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje ispred čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra te koristiti maske. Na objekte treba staviti obavijesti o epidemiološkim mjerama.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Brojni kafići ostali su zatvoreni i u Šibeniku, Splitu te Rijeci.

Nel Pavletic/PIXSELL

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!