FOTO / Ministarstvo nakon 11 dana donijelo plan odsukavanja broda u Istri

Vijesti 27. tra 202418:48 1 komentar
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Prije 11 dana na ulazu u luku Raša nasukao se brod koji plovi pod zastavom Tanzanij. Na njemu se nalazilo 15 članova posade, egipatskih državljana, koji su svi idući dan evakuirani. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je nakon 11 dana da su donijeli plan odsukavanja broda.

“Kako smo obavijestili i ranije, 16. travnja 2024.godine, sjeverno od rta Ubac, nasukao se motorni brod, koji plovi pod tanzanijskom zastavom. Od trenutka nasukanja broda, uključivo i sada, provodi se monitoring, odnosno nadzor broda i prati cjelokupna situacija.

Nakon nekoliko izvida ovlaštenih ronioca te novih saznanja o stanju broda, donesen je plan odsukavanja broda. Napominjemo kako trenutno nema onečišćenja, no postavljene su zaštitne brane oko broda”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Ističe se da bi radovi na osiguravanju broda od pomicanja i uklanjanje dizelskog goriva i zauljenih voda trebali bi biti obavljeni u sljedećih desetak dana dok se samo odsukavanje zbog kompleksnosti radova očekuje u sljedećih tridesetak dana.

Istraga o uzrocima nasukavanja još se provodi.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

“Također, ovim putem napominjemo da je izdan radiooglas kojim je zabranjeno približavanje nasukanom brodu u radiusu od 500 metara”, zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare