FOTO Pogledajte kako izgledaju lažne kovanice eura i kuna

Crna kronika 28. sij 202314:081 komentar
PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska objavila je da je muškarac iz Dubrovnika preko poznate internetske stranice kupovao krivotvorene kovanice kuna i eura pa ih pokušao zamijeniti u financijskoj agenciji. Policija je objavila i fotografije lažnih kovanica kuna i eura.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 32-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja novca.

Naime, osumnjičeni je u prijepodnevnim satima u četvrtak, 26. siječnja pristupio u financijsku agenciju na području Dubrovnika gdje je djelatnici predao 222 kune kovanog novca u raznim apoenima, s namjerom da ga promjeni u eure.

PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska
PU dubrovačko-neretvanska

Budući je djelatnica posumnjala kako je moguće riječ o krivotvorenim kovanicama kuna, pozvala je policiju koja je uz potvrdu, oduzela kovanice kuna i još 235 komada kovanog novca u eurima, također u raznim apoenima.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni spomenuti kovani novac u kunama i eurima kupio preko poznate internetske platforme za kupnju.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar