FOTO / Policija na zagrebačkom fakultetu. Student se otrovao pićem iz aparata?

Igor Soban/PIXSELL

Nakon sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu. Sumnja u trovanje gaziranim pićem iz automata prijavljena je na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na odjelu Fizike. Zbog toga je na fakultet došla i policija.

Podsjetimo, u utorak se saznalo i iza četvrti slučaj trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj.

Posljednji pacijent javio se u KBC Zagreb i on je treći slučaj za koji se zna u glavnom gradu.

Prvi pacijent, od kojeg je cijela priča i počela, i dalje se nalazi u bolnici u Rijeci.

Igor Soban/PIXSELL

Da je i četvrti pacijent zaprimljen zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem, potvrdio je predstojnik Zavoda za gastreneterologiju KBC-a Zagreb Rajko Ostojić, koji smatra i da bi se u cijeli slučaj trebalo uključiti forenzičare iz centra Ivan Vučetić.

Ministar Vili Beroš u KBC-u Zagreb obišao je pacijenta koji je ondje zbog trovanja gaziranim pićem. Građanima je poručio: “Opće upozorenje da ipak ne pijemo nekakva pića, najbolje je i tako uvijek piti vodu.”

Ante Jukić, dekan kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu izjavio je da je hitno potrebno provesti temeljnu analizu situacije.

Na pitanje bi li se trebali povući iz prodaje određeni Coca Colini proizvodi, Jukić je rekao kako je to teško, iako se moraju razmotriti i te mjere te da se mora voditi računa i o mogućoj gospodarskoj šteti. S obzirom na to da tvrtka stoji na raspolaganju, treba dogovoriti mjere koje su u suglasnosti sa zakonom.

Situaciju pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.