FOTO Sabor nam je poslao popis klupa koje su uništene prilikom lupkanja oporbe

Vijesti 25. lis 202313:27 6 komentara
Patrik Macek/PIXSELL / N1

Raspravu u Hrvatskom saboru u utorak je obilježio prosvjed oporbe za vrijeme govora premijera Andreja Plenkovića dok je davao izviješće o radu Vlade za 2023. godinu.

Oporba je bila revoltirana jer se zastupnik Suverenista, Marijan Pavliček, javio za riječ prije premijera no potpredsjednik Sabora, Željko Reiner to nije uvažio.

Cijeli govor premijera, koji je trajao sat vremena, popraćen je lupkanjem oporbenih zastupnika karticama za replike o saborske klupe. Sam Plenković tvrdi da je to bio primitivizam i da se nada da saborski inventar nije uništen.

“Danas smo imali izviješće o radu Vlade, ovo je izviješće bilo važno jer je posljednje u ovom mandatu naše vlade. Imali smo po prvi put jednu neobičnu manifestaciju opstrukcije i više nego jasnog primitivizma njih 20-ak iz opozicije koji su lupali s palicama za traženje replika. Nadam se da inventar Sabora nije pretrpjelo neku veliku štetu, ali i to ćemo provjeriti”, rekao je premijer.

Sabor nam je danas potvrdio da je sabornica pregledana te da je uistinu zabilježena šteta.

N1
N1
N1
N1

“Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina, manjih i većih udubljenja, i to na sljedećim mjestima sjedenja:

Beljak, Krešo

Benčić, Sandra

Glasovac, Sabina

Glavašević, Bojan

Grmoja, Nikola

Hajduković, Domagoj

Kekin, Ivana

Miletić, Marin

Mrak Taritaš, Anka

Nikolić, Romana

Orešković, Dalija

Petrov, Božo

Puljak, Marijana

Radolović, Sanja

Raspudić, Nino

Raukar, Urša.

“Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od strane saborskih zastupnika, a kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravku u skladu s preporukama struke”, dodali su iz saborske Službe za medije.

Na popisu su se našla mjesta sjedenja zastupnika kojih jučer nije bilo na sjednici, a koja su lupanjem, očito, oštetili zastupnici koji su im sjeli na mjesto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare