FOTO Vatrogasci premoreni: “Više od 12 požara u zadnjih 7 dana, rade nemoguće”

Vijesti 16. kol 202215:19 > 15:31 komentar
DVD Sali

Vatrogasci diljem Hrvatske i u protekla 24 sata bili su angažirani na nizu požarišta. Prema izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice, najveći broj značajnijih intervencija od jučer u 7 sati do danas u 7 sati odrađen je u Istri, ali veći požari zabilježeni su i u Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U prvih sedam mjeseci ove godine, u odnosu na prošlu, zabilježeno je 46 posto više požara na otvorenome prostoru dok je gledajući samo požare raslinja u istom razdoblju evidentirano povećanje od čak 70 posto. Posljedica je to dugotrajne suše u kombinaciji s visokim temperaturama koji su cijelu zemlju, a prvenstveno obalu, pretvorili u visoko rizično požarno područje gdje je često samo iskra dovoljna za katastrofu, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

VEZANA VIJEST

Naporna požarna sezona uvelike iscrpljuje vatrogasne snage, što potvrđuju i fotografije koje je objavio DVD Sali na društvenim mrežama.

“Više od 12 požara u zadnjih 7 dana koji ne staju i nastavljaju se dalje… Cure i dečki, jedan uz drugog, kao jedni bez razlike!!! O ovim ljudima sve najbolje jer rade nemoguće stvari danju i noću, na terenu na kojem samo turisti u šlapama mogu završiti i da ih izvlače helikopterom… I ne zaboravite da su ovo sve dobrovoljci kojima ovo nije posao i ne primaju nikakvu naknadu. Dok ste vi na plaži, oni su u šumi. Od tapšanja po ramenima nema ništa”, poručili su iz DVD-a Sali uz objavljene fotografije.

Podsjetimo, o požarima s kojima se bore vatrogasci u Istri danas je u Novom danu govorio i glavni vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.