FOTO Velika akcija HGSS-a na Biokovu, 40 ljudi išlo spašavati planinara

Vijesti 20. ruj 202209:08 0 komentara
HGSS

Čak 40 spašavatelja sudjelovalo je u HGSS-ovoj akciji spašavanja na Biokovu prije dva dana.

“Dana 18.09.2022. u16:05 sati zaprimamo dojavu, posredstvom Službe 112, o unesrećenom planinaru na predjelu Biokova, između Šćirovca i Sv. Ilije a iznad Topola na 1150 nmv. Na teren odmah izlaze spašavatelji HGSS stanice Makarska a kako se radi o jednom od najsurovijih i najopasnijih dijelova Biokova, u pomoć su pozvane i HGSS stanica Split te HGSS stanica Dubrovnik”, piše HGSS iz Makarske.

“Sveukupno je u akciji bilo 40 spašavatelja. Prvi tim dolazi do unesrećenog u 18:55 sati te ga nakon imobilizacije priprema za transport. Kako su uvjeti bili nepovoljni za transport helikopterom krenulo se u dug i iscrpljujući transport koji završava u 00:50 sati predajom unesrećenog HMS iz Makarske.

HGSS

Kvalitetna priprema za odlazak u planinu nije samo oprema koju nosimo već i edukacija koju prolaze planinari u planinarskim školama u kojima između ostalog uče i o prvoj pomoći. Unesrećeni planinar bio je dobro opremljen no zbog teškog terena, nesreća se ipak dogodila. Kolege unesrećenog dobro su ga zbrinule i utoplile do dolaska spašavatelja te ih ovom prilikom želimo pohvaliti”, piše HGSS.

HGSS

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!