FOTO, VIDEO Moslavinu poharalo nevrijeme, u Kutini poplavljene škole, podrumi…

Vijesti 06. lip 202313:54 1 komentar
Facebook/Kutina info

Snažno oborinsko nevrijeme pogodilo je Kutinu u utorak malo iza podneva, zbog čega su poplavljene prometnice, podrumi i nekoliko javnih objekata, a vatrogasci pomažu građanima u ispumpavanju vode, javlja facebook stranica KuTina.info.

Nezapamćena količina vode pala je u vrlo kratkom vremenu u Kutini i okolnim mjestima. Voda je u nekim ulicama dizala asfalt i šahtove, a prometnice su bile pretvorene u potoke.

“Nešto poslije 12 sati Kutinu i okolicu pogodilo je snažno oborinsko nevrijeme. Nezapamćena količina vode pala je u vrlo kratkom vremenu. Voda je u nekim ulicama dizala asfalt i šahte. Poplavljeni su kuhinja OŠ Mate Lovraka, Učenički dom, podrum Općinskog suda, objekt Maslačak Dječjeg vrtića Kutina. Vatrogasci i djelatnici Moslavine d.o.o. brzo su intervenirali te pomažu građanima u ispumpavanju vode”, stoji na Facebook stranici Kutina info. 

Meteoalarm navodi mogućnost daljnjih obilnih padalina.

Danijel Lipšanski, vatrogasni zapovjednik postrojbe Kutina, rekao je za N1: “Još desetak ekipa radi na ispumpavanju vode, ide nabolje, ali puno šljunka i blata na cestama. Do 50-ak intervencija sve skupa.”

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je oko 40 poziva građana s područja Kutine, Gornje Gračenice i Mečenčana kojima je potrebna pomoć u ispumpavanju podrumskih prostorija u koje su ušle oborinske vode. Uz to, zatražili su vreće s pijeskom.

Vatrogasci i djelatnici Moslavine d.o.o. brzo su intervenirali te pomažu građanima u ispumpavanju vode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ