FOTO/VIDEO Strašno nevrijeme u pet županija, kod Siska protutnjala pijavica

Vijesti 26. svi 202206:51 > 06:58 0 komentara
Facebook

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu čak pet županija, a zaprimljene su dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim satima i Sisačko-moslavačku županiju, objavila je Civilna zaštita.

Nikola Cutuk/PIXSELL

Županijski centri 112 zaprimili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crijepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

Nikola Cutuk/PIXSELL

U Selima, prigradskom naselju Siska, snimljena je razorna snaga pijavice koja je pogodila to područje.

– Nakon poplava i potresa sad i pijavica – naveo je autor snimke koju je objavio na Facebooku.

Podsjetimo, kako su prema informacijama zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Siska Miroslava Goluba, oštećena tri krovišta u Selima i Odri te električni vodovi u Gredi zbog čega se zapalilo krovište jedne obiteljske kuće.

U Selima je drvo palo na dječji vrtić.

Nikola Cutuk/PIXSELL

Na terenu su bili pripadnici JVP-a i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sela, Odre, Grede i Jazvenika koji su radili na otklanjanju nastalih oštećenja, javlja Večernji list.