Fra Pucić: Ne treba nam puno, kucanjem na vrata našim bližnjima napravit ćemo veliki pomak

Vijesti 25. pro 202318:54 1 komentar
N1

Fra Siniša Pucić, nekadašnji novinar, sada dugogodišnji franjevac koji je s franjevačkim redom pokrenuo prvo riječko Prihvatilište za beskućnike – "Ruže sv. Franje" i časopis Ulične svjetiljke, kao i prvu hrvatsku Socijalnu samoposlugu, bio je gost Dnevnika N1 televizije u kojem je u razgovoru s našom Mašenkom Vukadinović poslao božićnu poruku potrebitima.

“Preko 600 korisnika je jednostavno dolazilo u mali prostr gdje su pronašli utočište, ljubav jednog čovjeka, gdje se nije gledalo tko je tko, nego da se radi o čovjeku o potrebi. Preko 60 posto korisnika koji su u ovih 17 godina prošli kroz prihvatilište danas je na nekom boljem putu života”, rekao je fra Siniša Pucić.

On navodi da je jedan od temjeljnih problema previše pouzdanja u samog sebe, izostaje kontakt s ljudima i traženje pomoći, dogodi se trenutak pada i otvara se tlo pod nogama, čovjek upada u poteškoće, kako je rekao.

“Idemo pronaći rješenje kako čovjeka koji je jednak nama vratiti u društvo. Dobrota je preobilna, ovo je slika onoga kakvi bismo mogli biti kao društvo. Ne treba nam puno, samo srce koje gori od želje da pomognemo drugom. Nikad nije bilo problema koji se nije mogao riješiti. Puno je samaca, puno je starih ljudi kod kuće. Pogledajmo tko su naši stari susjedi. Kucanjem na vrata našim bližnjima napravit ćemo veliki pomak”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare