Fred Matić: Trebali smo se opredijeliti za zatvorski turizam

Vijesti 08. srp 202213:21 > 16:15

Europarlamentarni zastupnik Predrag Fred Matić komentirao je za N1 Studio uživo inicijativu lijevih stranaka da se u Ustav vrati pravo žene na pobačaj

“Saborska većina koju čini HDZ sa svojim partnerima plus domaći izdajnici neće moći donijeti takvu odluku i morat će se ići na referednum. Bit će teško prikupiti potpise, ali slobodoumni građani moraju donijeti takvu odluku jer ovo što desničari i katolibani nazadnjačke snage traže… sve je moguće”, tvrdi.

vezana vijest

Dodaje da su u Strasbourgu donijeli snažnu rezoluciju koja osuđuje nazadnjačku odluku Vrhovnog suda SAD-a. “Ne smijemo odustati, prvenstveno žene i djevojke koje moraju znati da trebaju zaštititi svoja prava”, poručio je.

Na pitanje bi li građani podržali referendum, navodi da unatoč svim HDZ-ovskim lopovlucima vjeruje u hrvatske građane da su pametni i ako ne budu pružili otpor ovim nazadnjačkim agendama suočit će se sa stvarima s kojima se součavaju Poljakine i Maltežanke, sada i žene u Sjedinjenim državama.

“Ova inicijativa mora uspjeti, to je zadnja brana nazadnjačkim politikama. HDZ-u i desničarima ne vjerujte ni kad darove donose, treba učiniti sve da se zaštitimo, oni su svašta u stanju učiniti”.

“Trebali smo se opredijeliti za zatvorski turizam”

Komentirao je i uhićenje Tomislava Tolušića rekavši da smo se trebali opredijeliti za zatvorski turizam jer bi pola Hrvatske – članova HDZ-a – završilo u zatvoru.

vezana vijest

“HDZ ništa nije učinio za Hrvatsku. Novi je ministar graditeljstva, a ništa nije obnovljeno na Baniji. I naše institucije trebale bi bolje raditi svoj posao”.

Na upit trebaju li bolji mehanizmi za kontrolu novca iz EU kaže da je sve propisano i pravila postoje da bi ih se pridržavalo.

“Međutim, HDZ-ovci potroše dosta vremena analizirajući kako se to može pokrasti. Zato i nema u okviru svih tih novaca koje smo dobili, i za obnovu Banovine i Zagreba,  ništa od posla. Kad HDZ sve pokrade ne ostane ništa za građevinare”, rekao je europarlamentarac Predrag Fred Matić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.