Glavašević o N1: Po odlukama HT-a vidjet ćemo hoće li se sumnja produbiti

Vijesti 17. ožu 202112:39 > 12:42 0 komentara
Bojan Glavašević
N1

Saborski zastupnik Bojan Glavašević za N1 je govorio o Zakonu o elektroničkim medijima, a osvrnuo se i na odluku operatera A1, koji od 29. ožujka više neće emitirati kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje.

“U Hrvatskoj iz ove perspektive postoji još jedan element koji smatram problematičnim. Ja sam 2016. godine prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Tenu Mišetić, zamjenicu predstojnika ureda predsjednika Vlade, nakon što je prisustvovala sastanku s Angelom Merkel na kojemu se govorilo o investicijama u optičku infrastrukturu u Hrvatskoj”, kazao je Glavašević.

VEZANE VIJESTI

Pojasnio je zašto je došlo do prijave i što smatra spornim u toj situaciji.

“Roditelji Tene Mišetić imaju vodeće uloge u HT-u, njena majka je direktorica sektora predsjednika uprave HT-a, a otac je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HT-a. Da živimo u zemlji u kojoj premijer prema medijima i novinarima ima normalan odnos možda ovo ne bih smatrao potrebnim ponoviti. Međutim, s obzirom na to kako se ova vlada odnosi prema HRT-u, na okršaj premijera s novinarima i novinarkama prije svega s N1 televizije, a i ostalima, ne mogu se ne zapitati nije li i u ovoj situaciji možda došlo do nekakvog potencijalnog sukoba interesa”, rekao je Glavašević.

Glavašević ističe da je ovo sporna situacija te da se nada da će se naći rješenje koje neće ugrožavati rad N1 televizije.

“Ne želim nikoga optužiti, ali ovo je jedna od onih situacija za kakve je Povjerenstvo, odlučujući o predmetu moje prijave, reklo da bi Tena Mišetić u svojem budućem radu trebala biti izrazito oprezna. U ovoj situaciji ne možemo ne postaviti pitanje nije li zapravo izmjena zakona donekle bila motivirana poslovnim interesima organizacije za koju rade njezini roditelji na vodećim pozicijama”, rekao je i dodao:

“Ovo je jedna sporna situacija i čini mi se da ćemo nekakve zaključke o ovome moći donositi u drugom čitanju ovog zakona i nadam se da će vlada povući odredbu po kojoj ne možete biti vlasnik i distributer na kanalu, da će se pronaći neko kompromisno rješenje koje neće ugrožavati medij koji, po mom osobnom sudu, odrađuje profesionalan posao. Vidjet ćemo i po odlukama HT-a, vrlo brzo ćemo vidjeti postoje li neke okolnosti koje bi sumnju mogle produbiti.”

“Tena Mišetić je najbliža savjetnica predsjednika Vlade, njezini roditelji imaju vodeće uloge u kompaniji čiji su poslovni interesi implicirani”, poručio je Glavašević, dodajući da je to jedan od razloga zašto je cijela situacija sporna.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluju telekom operator Telemach Hrvatska kao i televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV i portal dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!