Grad Zagreb za 37,8 milijuna eura prodao državi manjinski udio u APIS-u

Vijesti 27. pro 202311:39 1 komentar
Marko Lukunic / Pixsell

Slijedom odluke Gradske skupštine Grada Zagreba od 12. prosinca 2023. godine, Grad Zagreb prodao je Republici Hrvatskoj svoj manjinski udio od 49% u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) d.o.o.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i ministar financija Republike Hrvatske Marko Primorac.

Prodajna cijena rezultat je nalaza neovisnog procjenitelja vrijednosti poslovnog udjela, i iznosi 37.779.000,00 eura, od čega je dio novčana transakcija, a dio prebijanje.

Ovom transakcijom, Grad Zagreb nakon dugo vremena više nema nikakvih dugovanja prema državi, nastalih slijedom pozajmica zbog COVID-19 i zagrebačkog potresa, priopćeno je iz Grada.

Podsjetimo, Ugovorom o osnivanju i Društvenim ugovorom Republika Hrvatska i Grad Zagreb osnovali su 2005. trgovačko društvo APIS IT d.o.o. Grad Zagreb je imao poslovni udjel u Društvu koji je iznosio 49% temeljnog kapitala, a Republika Hrvatska poslovni udjel koji je iznosio 51% temeljnog kapitala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare