Građevinari su spremni odmah se uključiti u preglede zgrada

Vijesti 28. pro 202016:42 0 komentara
potres, petrinja
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska komora inženjera građevinarstva spremna je aktivno se uključiti u hitne preglede zgrada oštećenih potresom na području Petrinje i Siska, izvijestili su u ponedjeljak iz Komore.

Mnogobrojni članovi Komore, proveli su ovog proljeća i ljeta više desetaka tisuća takvih pregleda u Zagrebu i okolici nakon potresa koji je zatekao Zagreb 22. ožujka. Komora je s drugim dionicima u ovom procesu razvila metodologiju za hitne preglede i za sve postupka koji kasnije slijede, a što je sada spremno za primjenu na području Petrinje i Siska, koje je danas pogodio jaki potres. Hitni pregledi imaju za cilj ustanoviti je li zgrada sigurna za daljnje korištenje ili nije, te je nužno da se s njima krene što prije.

„Odmah jutros kontaktirala sam ministra graditeljstva Darka Horvata i ravnatelja Civilne zaštite Damira Truta i rekla kako su naši članovi spremni ponovno se aktivno angažirati u brzim procjenama. Cilj nam je što brže utvrditi koje su zgrade pogodne za stanovanje i korištenje, a koje nisu. Komora će osigurati osobnu zaštitnu opremu i prehranu za članove koji će se angažirati na ovim poslovima, a očekujemo da će država osigurati ostale uvjete. Inženjeri građevinarstva spremni su ponovno pomoći našim građanima da se što prije mogu vratiti u svoje domove“ istaknula je predsjednica Komore Nina Dražin Lovrec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!