Gradonačelnica Delnica: U siječnju je bilo preko milijun kuna troškova čišćenja

Vijesti 27. velj 202318:40 0 komentara
N1

Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica, u DNevniku N1 televizije je razgovarala s našim Rankom Stojancem o snježnom nevremenu koje je zahvatilo i ovaj grad.

“Bitno je da su ceste prohodne, a problema uvijek ima i uvijek će ih biti”, kazala je, navodeći da je zadovljna radom službe.

“Najvažnije da u svakom trenu svaka cesta mora biti prohodna za hitna vozila i hitne intervencije, a onda kasnije čistimo malo detaljnije”, dodala je.

Ipak, navodi da uvijek ima mjesta za poboljšanje. Navodi da se po čisti po listi prioriteta.

“Prvo je da se osigura pristup ambulantni, školi, policiji i interventnim službama, a onda se ide i do onih najmanjih uličica pa do zadnjeg parkirnog mjesta. Kad padne određena količina snijega, onda se čisti. Ovih dana od kada je snijeg počeo padati, ralice su na terenu non-stop i pokušavaju svaki dio i svako naselje učiniti dostupnim”, istaknula je Mihelčić.

Ministar Oleg Butković najavio je da će se osigurati besplatno čišćenje snijega. Gradonalčelnica Mihelčić se nada da će to tako i biti.

“Samo u siječnju smo imali preko milijun kuna troškova samo za mjesec dana čišćenja. To znači da bi za kompletnu sezonu i ako još padne snijega i bude niskih temperatura mogli doseći do 3,5-4 milijuna kuna troškova”, otrkrila je.

Naglasila je da snježna mećava može stvoriti velike probleme pogotovo ako vozači nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!