Gradonačelnik Karlovca: Klimatske promjene nam ne smiju biti alibi

Vijesti 20. svi 202311:08 0 komentara

Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca, u Novom je danu komentirao situaciju na području tog grada i generalno situaciju s poplavama.

“Kupa je u opadanju”, istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić u Novom danu i dodao: “Znamo što moramo činiti u gradu kad su vodostaji do 800 cm pa smo zato u utorak zatražili pomoć Ravnateljstva civilne zaštite. Na području Karlovca postoji sustav, ali kupski dio nije bio branjen.”

Kaže da su klimatske promjene argument, ali ne i alibi:

“Klimatske promjene nam ne smiju biti alibi, ali argument definitivno da. Ovo čemu svjedočimo zadnjih 10 godina stvarno nikad nije bilo. Kompleksna je tema. Nama treba cjelokupan sustav – prokop kanala, zidovi, nasipi. Ključno je osvijestiti – nemamo vremena. Ova poplava ako će bar malo ubrzati cijelu proceduru, onda je neka korist.”

Traže se rješenja za dijelove županije. Naime, dio stanovnika jednog naselja ne želi na pet metara od obiteljske kuće zid jer im nagrđuje pogled. “Starosjedioci kažu – kod nas nije plavilo – ali danas je drugo vrijeme. Mislim da svi mi koji jesmo odgovorni, moramo biti jasniji. Stanovnicima sam rekao da taj sustav i zid treba napraviti i maknuti iz prostora političkog prepucavanja. Cjelokupan sustav u Karlovcu treba izgraditi čim prije.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!