Gradonačelnik Tomašević objavio kako će izgledati natječaj za Advent

Vijesti 19. tra 202213:18 0 komentara
N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će se za dodjelu nekih lokacija na ovogodišnjem Adventu uvesti javni natječaji i tako odabirati organizatori koji će provesti kulturni program te ponuditi koncept ugostiteljske ponude, uz "dosta više" cijene za svaku lokaciju.

“Imat će fiksne cijene za svaku lokaciju koje će biti dosta više u odnosu na 2019. godinu, a zatim će povjerenstvo odabrati organizatora programa. Oni će imati obvezu odraditi do kraja cijeli kulturni program i ugostiteljsku ponudu”, rekao je Tomašević konferenciji za novinare.

vezana vijest

Time se, naveo je, nadograđuje model kojim su za prošli Advent javne površine dodjeljivane putem javnih dražbi, a javni natječaj provest će se za neke lokacije, uključujući i one u gradskim četvrtima, kako bi se sam Advent decentralizirao.

Najavio i veći broj adventskih kućica, kako zbog očekivanog smirenja pandemije, tako i zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru koje će se održavati u to vrijeme.

Tomašević je izvijestio i da je Grad na natječaju osigurao bespovratnih 7,5 milijuna kuna za postavljanje solarnih elektrana na zgrade javnih objekata kapaciteta preko 1,4 megawata, putem norveškog financijskog mehanizma.

Potpora Paladininom planu ubrzanja obnove

Tomašević je naglasio da osobno podupire plan za ubrzanje obnove koji je s pet ključnih točaka prošlog tjedna predstavio novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Paladina.

“Ovih pet točaka pozdravljamo jer su one sadržajno onakve kakve smo mi zagovarali otkad smo došli na vlast”, rekao je, no nije želio komentirati je li Paladina, čiju dosadašnju karijeru i imovinu propituju novinari, dobar izbor za ministarsku funkciju.

“U kadrovske teme nikad nisam ulazio. No, na kraju će odgovornost za potencijalno neprovođenje obnove biti na premijeru i na Vladi”, dodao je gradonačelnik. Vezano za opetovani apel iz Grada o nužnoj obnovi privatnih zgrada i kuća ustvrdio je kako ne vidi razloga da se zamjenske obiteljske kuće mogu graditi na Baniji, a u Zagrebu ne.

Njegov zamjenik Luka Korlaet naveo je kako želi vjerovati da je Paladina kompetentan za funkciju na koju je izabran, a osvrnuvši se na dinamiku obnove, istaknuo je da su usko grlo dijelom ministarstvo, a onda i javne nabave koje provodi Fond za obnovu.

Najavio je da bi, prema najavama, uz 70-ak zgrada koje su već krenule u samoobnovu, do ljeta trebalo biti 30 nekonstrukcijskih i 10 konstrukcijskih obnova privatnih zgrada u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!