Grbin o aferi u HNB-u: Očito je da se netko zaigrao

Vijesti 14. sij 202209:01 > 10:39 0 komentara
N1

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, gostovao je u Novom danu i komentirao aferu koja potresa Hrvatsku narodnu banku.

Upitan je li aferom u HNB-u narušeno povjerenje u regulatora, Grbin je rekao da se radi o stvarnom problemu.

VEZANE VIJESTI

“Prije godinu ili više kad su me vaši kolege pitali treba li Hrvatska uvesti euro, ja sam rekao da treba, ali sam postavio i pitanje jesmo li spremni na to. Kad pitam jesmo li spremni na to, onda govorim upravo o ovakvim stvarima. Institucionalni okvir u Hrvatskoj ne funkcionira”, rekao je Grbin.

“Činjenica je da se očito netko u HNB-u zaigrao. Činjenica je da je guverner Vujčić gostujući na televiziji rekao da ne zna niti može znati što rade ljudi zaposleni u Hrvatskoj narodnoj banci. Već sama ta izjava otvara pitanje kako HNB radi svoj posao regulatora, ako čelna osoba ne zna imaju li ljudi, koji rade u HNB-u, posliće sa strane, slobodne aktivnosti usmjerene na to da im povećaju džep, onda je i objektivno postaviti pitanje funkcionira li nadzor. Ako to ne funkcionira, očito je da nešto u HNB-u godinama ne funkcionira”, rekao je šef SDP-a.

Vujčić se kao guverner direktno obraća i zastpnicima u Saboru, a u kontaktu je i s predsjednikom Vlade i njegova je obveza reagirati, uoči li problem u HNB-u, rekao je Grbin.

“Očito je da u HNB-u stvari ne funkcioniraju, da sustav kontrole ne funkcionira, kad Savjet Narodne banke vidi da se događaju neke stvari, ali uopće ne reagira, dakle, da ih boli briga hoće li se tu što dogoditi”, rekao je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!