Grbin: Obratit ćemo se Ustavnom sudu i poštovat ćemo njihovu odluku

Vijesti 16. ožu 202411:08 0 komentara
N1

Sjednica SDP-a započela je obraćanjem predsjednika stranke Peđe Grbina.

– 33 dana od odluke do izbora. 33 dana u kojima nas čeka ogroman posao. Na izborima koji su u stvari najvažniji za Hrvatsku od 2000. godine. Na izborima koji su od izbora u demokraciji postali izbori za demokraciju. Jer oni koji su zadnjih godina mrcvarili sve neovisne institucije ove države, koji su mrcvarili Ustav, zakone i poslovnike, jučer su se odjednom probudili i počeli zaklinjati Ustav, jer im ništa nije sveto. Našu Hrvatsku i naše ljude nećete potkupiti. Oni znaju da su u pitanju sloboda i demokracija. Zato će 17. 4., u srijedu, u sridu pogogođen dan, pobijediti Hrvatska”, rekao je Grbin.

Odluka je promišljena

“Odluka da Zoran Milanović bude naš kandidat za premijera nije se rodila preko noći. Ona je promišljena i takva je jer se moramo postaviti zajedno i svatko mora dati svoj doprinos, ma koliko malen ili velik Ne mogu se ne obratiti svima onima koji su jučer ustali na zadnje noge. Osim paragrafa, članaka i stavaka nisu se mogli sjetiti ničeg drugog, bili su na Apaurinima. Njima kažem – SDP je uvijek bio stranka Ustava i stranka zakona. S

Obratit ćemo se Ustavnom sudu

tranka koja je našu zemlju gradila, a ne rušila. I zato pozivam Ustavni sud da što prije donese odluku je li ono što niti jednim člankom Ustava ili zakona nije zabranjeno, je li to dopušteno. Tražimo da kažu je li ono što nije zabranjeno, dozvoljeno. Obratit ćemo se i pisanim putem, a mi ćemo njihovu odluku poštovati”, rekao je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!