Grbin: Plenkovića zaboli za Hrvatsku, a nije ni dobro rješenje za NATO

Vijesti 12. tra 202317:52 0 komentara
N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao je u Newsroomu i komentirao aktualna politička zbivanja.

“U Vladi, osim Andreja Plenkovića, ne treba pitati nikoga za bilo što. I to iz jednostavnog razloga jer premijer o svemu odlučuje. Ministar Filipović rekao je da je izložen pritiscima predatora koji Hrvatsku žele korisiti kao bankomat. U normalnoj zemlji premijer bi se trebao zabrinuti i reagirati. Ali vidjeli smo što se dogodilo kad se prijetilo ministrici Nataši Tramišak. S druge strane, vidimo kako se Plenković ponaša kada osjeti da nešto ide protiv njega. Onda se zatvara Markov trg. Kada se prijeti drugima i pale auti, kao primjerice sutkinji u Osijeku, Plenkovića za to boli briga. Jer njega ustvari i za Hrvatsku zaboli“, kazao je Grbin.

Možemo! i SDP tražili su da se stavi moratorij na prodaju potrošačkih dugova iz banaka prema agencijama za naplatu potraživanja do donošenja zakona kojim će se regulirati agencije i njihovo postupanje.

“Poslali smo dopis, objasnili situaciju. U HNB-u su svjesni da problem postoji, kažu da im je žao, ali i da ništa ne mogu poduzeti. Agencije za naplatu potraživanja posluju legalno u Hrvatskoj jer Vlada ne želi regulirati njihov rad. Europska unija je donijela direktivu koja treba spriječiti ovakve slučajeve. Rok je prosinac, a naša Vlada će u zadnji čas usvojiti direktivu. Dotad će dopustiti agencijama da pljačkaju građane“, rekao je predsjednik SDP-a.

Grbin je komentirao i pitanje promjena izbornih jedinica.

“Očekujemo formiranje radne skupine za koju će građani znati tko u njoj sjedi. Ne treba u njoj biti nitko iz SDP-a. Ima dovoljno sposobnih ljudi. Tražimo da pravo glasa u Hrvatskoj vrijedi isto za sve i da se poštuju administrativne granice. Tako da se zna koga ljudi biraju u svome kraju“, zaključio je Grbin.

Plenkovića ne vidi kao čovjeka koji bi trebao doći na čelo NATO saveza.

“To za NATO ne bi bilo idealno rješenje. Kad smo pristupali NATO savezu, uvjeti su bili poštovanje pravne države i borba protiv korupcije. Dovoditi čovjeka koji u svojoj državi to negira, ne bi bilo pohvalno za NATO savez“, zaključio je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!