Grmoja: Da sam ja premijer vrlo bih brzo riješio probleme s bračnim parom Dalić

Vijesti 20. ruj 202217:23 2 komentara

Nikola Grmoja, zastupnik Mosta gostovao je u Newsroomu te se osvrnuo na izjavu profesora Branka Smerdela koji je rekao da Hrvatskom vlada manija referenduma, no prokomentirao je i smjenu uprave INA-e.

“Mislim da se profesor Smerdel malo pogubio, on je komentirao članak koji nema veze s hrvatskim prilikama i upitao sam gdje on vidi tu inflaciju referenduma kad mi od 2013. od jedinog uspjelog referenduma nismo imali niti jedan, radilo se samo o pokušajima”, kaže.

Problem je u Vladi, ministarstvu i Lovri Kuščeviću, kako kaže, koji je u dva referenduma na jedan čudan način onemogućio referendume.

VEZANA VIJEST

“Ili naš zadnji slučaj kad smo prikupili potpise pa je Ustavni sud iznašao formulaciju da ljudi nisu znali što potpisuju, tako da ja tu ne vidim inflaciju referenduma”, rekao je.

Navodi kako je ponašanje Smerdela i vladajućih neprihvatljivo kad kažu da građani ne bi trebali imati tolike ovlasti i da su glupi, a pametni su im kada biraju HDZ na dan izbora.

“Da nije bilo naših žestokih istupa u prvom krugu, ja mislim da bi broj ruku koje bi podržale ove izmjene HDZ-a u Ustavu. Ja sam pozvao lijevu opoziciju da ne mole HDZ da ih pozivaju za zajednički stol jer smo izglasali da tražimo ostavku Vlade. Odakle nam onda pravo da s njima razgovaramo o izmjenama Ustava”, zaključio je.

Smjena Uprave INA-e

“Ne znam bih li se smijao ili plakao kad slušam izjave članova Vlade, Fabijan je danas izjavio da se može komentirati INA-u jer je to privatna kompanija, a premijer već danima poziva na ostavku članove Uprave te razrješuje HERA-u”, kaže te napominje da su oni u potpunoj kontradikciji u stranci.

Napominje kako postoji Ćorićev mail u kojem kaže da je sve u redu s tim da se ugasi sisačka rafinerija. Nemoguće je da ministar to napravi na svoju ruku, kaže te dodaje da se to nije moglo dogoditi bez blagoslova Andreja Plenkovića.

“To čak nije ni šlag na torti nego neka višnjica na vrhu koja potvrđuje ponašanje ove Plenkovićeve vlade koja nije samo korumpirana nego veleizdajnička”, rekao je.

“Ako se nije moglo napraviti više, to je trebalo reći hrvatskoj javnosti, zašto onda imenujemo članove uprave ako hrvatska nema nikakvog utjecaja. Kakvi su to karakteri pokazuje činjenica da oni ne žele dati ostavku”, kaže te napominje da je Andrej Plenković svojim odlukama izravno pogodovao MOL-u.

Sutra na sjednici Vvijeća o suzbijanju korupcije kaže da će biti donesen zaključak oko saslušanja glavne državne odvjetnice te će predložit saslušanje vezano za korupciju s fokusom na INA-i.

“Mi imamo dva problema, ljude koje je predložio predsjednik Vlade i oni sad ne žele poslušati svog poslodavca, a drugi je taj što imamo slabog premijera. Da sam ja premijer, ova bi ekipa dala ostavke u roku 24 sata. Našao bih ja alate da ih prislim. Vrlo bih brzo riješio probleme s bračnim parom Dalić”, zaključio je Mostovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare