Grmoja o sastanku premijera i Hrvoj Šipek: Javnost o tome treba biti obavještena

Vijesti 21. ožu 202312:26 > 12:31 1 komentar
N1

Tjednik Nacional piše da je premijer Andrej Plenković u pretprošli petak prešutio javnosti da je pozvao na sastanak u zgradu Vlade glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek. Da se taj sastanak dogodio, otkrio je Nacionalu izvor koji o tomu ima neposredna saznanja.

Prvo ju je predsjednik Zoran Milanović prozvao da štiti bliske suradnike premijera Andreja Plenkovića, navodeći da je veći broj ljudi i za manje stvari završio u zatvoru, a odmah potom ju je Plenković pozvao na sastanak, piše Nacional.

Iz Ureda premijera Nacionalu su potvrdili da se sastanak dogodio.

‘Riječ je o radnom sastanku, a teme su bile iz djelokruga redovite suradnje Vlade i DORH-a. Razgovarali su o organizacijskim, financijskim i kadrovskim pitanjima’, piše tjednik. Pitanje je, pišu dalje, zašto je Vlada taj sastanak prešutjela i tajila sve dok za njega nisu doznali novinari Nacionala.

Sve se zbilo u nepuna dva sata, 10. ožujka.

Iz Vlade su danas za N1 rekli i da je sastanak bio ranije dogovoren sastanak, te da nije imao nema veze s istragama, izvidima ni ničijim izjavama.

Mostov Nikola Grmoja kaže nam danas da ne može znati “je li taj sastanak premijera i glavne državne odvjetnice isti dan nakon prozivke Zorana Milanovića ikako s tim povezan, on može biti slučajnost, ali problem je što o takvim sastancima treba voditi službene zabilješke jer javnost treba znati da se sastanak dogodio i o čemu se raspravljalo. Ono što jest problematično je postupanje DORH-a. Sasvim je sigurno da na temelju poruka koje postoje DORH trebao ispitati premijera Plenkovića”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.