Grmoja odgovorio Fuchsu: “HDZ-ovci, napuštajte školske odbore!”

Vijesti 02. lip 202315:42 0 komentara
N1 - Ilustracija

Odvojene kaznene prijave DORH-u zbog zataškavanja vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi u Strožancu, istočno od Splita, podnijeli su zabrinuti roditelji i učiteljica Zrinka Perković Dodig kojoj je u ponedjeljak Školski odbor otkazao ugovor o radu, doznaje se u utorak od roditelja učenika te škole. Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja pozvao je u ponedjeljak mjerodavne na rasvjetljavanje slučaja u osnovnoj školi Strožanac, gdje je prošlog tjedna učenik petog razreda, prema tvrdnjama roditelja, na satu prijetio željeznom šipkom vršnjacima i nastavniku.

“Ako HDZ želi maknuti politiku iz škola, neka političari iz HDZ-a napuste školske odbore”, poručio je Nikola Grmoja u petak na svom Facebook profilu.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Dužan sam reagirati na prozivke ministra Fuchsa zbog konferencije za medije povodom izvanrednog otkaza učiteljici iz osnovne škole Strožanac.

Fuchsu i HDZ-ovcima je problem moja konferencija za medije u blizini škole i to zovu politizacijom. Fuchs ide toliko daleko da poziva policiju da me uhiti.

Istovremeno su ravnateljica škole i dobar dio školskog odbora, koji je dao otkaz učiteljici koja je prijavila nasilje, članovi HDZ-a i to je pravo zadiranje politike u obrazovni sustav.

Konferenciju za novinare održao sam na parkiralištu s obiteljskom kućom iza leđa i u kadru, pazeći da se u kadru ne vide niti škola niti djeca pa to sigurno nije pravi razlog ove skandalozne ministrove reakcije u kojoj policiji daje nalog za moje uhićenje.

Razlog je zaštita stranačkih kadrova koji su nagrađivanoj učiteljici izglasali izvanredan otkaz.

A ako zaista hoćete politiku maknuti iz škola, ja se slažem!

HDZ-ovci napuštajte školske odbore”, zaključio je Grmoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!