Grom na Braču usmrtio 47 ovaca, oštetio zvonik crkve, krovove i automobile

Vijesti 19. ruj 202121:56
Izvor: Pixabay

Grom je u Selcima na Braču u nedjelju usmrtio 47 ovaca u vlasništvu OPG-a Zorana Trutanića, potvrdili su u nedjelju navečer iz tog OPG-a.

“Tijekom jakog grmljavinskog nevremena jutros u Selcima grom je pogodio naše stado ovaca koje tom prigodom bilo na pašnjaku te ih 47 usmrtio”, rekao je Hini Jure Trutanić, sin Zorana Trutanića. Dodao je kako i najstariji mještani Selca ne pamte da je grom usmrtio tako mnogo ovaca na Braču kao što se to dogodilo u ovom slučaju.

Po njegovim riječima pet ovaca je pronađeno živih pored onih koje su uginule od groma. Kazao je kako se još petnaestak ovaca iz tog stada nakon udara groma vodi kao nestale, ali se vjeruje da su se razbježale po otoku Braču od straha nakon grmljavinskog nevremena te da bi mogle biti pronađene žive.

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je jutros Selce te je udar grom pogodio i zvonik crkve, a krhotine otpale od zvonika su padale i oštetile tri krovišta obližnjih privatnih kuća i tri automobila parkirana u podnožju crkve, rekli su u DVD-u Selca.

Udar groma u selačku crkvu Krista KraljaRano ujutro oko pet sati, jako grmljavinsko nevrijeme je zadesilo područje…

Posted by Vatrogasci-Selca on Sunday, September 19, 2021

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar