“Grupe podrške Matiji Posavcu na društvenim mrežama djeluju zabrinjavajuće”

Vijesti 13. ruj 202113:32 > 16:27 1 komentar
N1

Saborska zastupnica platforme Možemo! Rada Borić u N1 Studiju uživo govorila je o prvih mjesec dana zagrebačkog gradonačelnika, situaciji u Gradu i obnovi nakon potresa.

Ističe da moraju vjerovati da će izmjene Zakona o obnovi nakon potresa ubrzati samu obnovu. “Ako će se doista čuti svi glasovi, mislim da se mora uspjeti. Zima dolazi i sramotno je da se toliko dugo čekalo s rješenjima. U Zagrebu smo barem djelomično olakšali ljudima situaciju u kojoj se nalaze”, rekla je Rada Borić.

“Nakon 20 godina uništavanja ne može se nešto radikalno promijeniti”

Osvrnula se i na prvih sto dana mandata Tomislava Tomaševića u Zagrebu.

Smatra da su građani svjesni da se nakon 20 godina lošeg samoupravljana, uništavanja grada i korupcije te kostura u ormaru ne može nešto radikalno napraviti, kazavši kako je sada najvažnije financijski konsolidirati grad.

VEZANE VIJESTI

“Misli li itko da se u tri mjeseca može nešto radikalno napraviti bez obzira na kosture u ormaru? Građani vide da tri mjeseca nisu dovoljna. Napravili smo neke korake, ali to je bilo ono što smo mogli kao gradska uprava. Moramo napraviti prioritete – s jedne strane je to obnova, s druge konsolidacija grada i promjena. Najavili smo preustroj. Svi smo nestrpljivi, ali ne može se preko noći nešto što se 20 godina urušavalo”, kaže Borić, koja će mjesto saborske zastupnice zamijeniti onim u Gradskoj skupštini. U Saboru će je zamijeniti Ivana Kekin.

Ističe da je previše ljudi koji su na nekoliko stolica i ne mogu uvijek kvalitetno obavljati dva-tri mjesta. “Ne možete raditi punim kapacitetima na nekom drugom mjestu i biti dobar saborski zastupnik. Djelomično je to vezano i iz neke osobne odluke. Vrijeme je da pokažemo podršku drugima – mojoj mlađoj kolegici, treba prenijeti baklju, političku borbu,  , doći će Ivana Kekin koja je obrazovana i argumentirana te ima pravu strast za politiku. U Gradu imam neko iskustvo. Sad nas ima dovoljan broj da možemo prenijeti dio znanja . Ima prostora da se politike u gradu promjene. nije isto biti opozicija i biti poziciji”, rekla je Borić, dodavši kako im je primarno pokazati da se promjene moraju dogoditi te da se neće iskvariti.

“Mi se nemamo razloga iskvariti. Iza nas nije bilo repova niti će ih biti”, istaknula je.

“Građani kao da su zaboravili da se i 10.000 kuna računa”

Prokomentirala je najnovije afere u Međimurju i Kutini.

VEZANE VIJESTI

“Tu se pokazuje što je HDZ napravio lex šerifom. Omogućio da se gradonačelnicima i načelnicima ne možete ništa. Najstrašnije je da su negdje zacementirali da posljednju godinu mandata nijedan gradonačelnik i načelnik ne može odgovarati i biti smijenjen i može se posvetiti samo kampanji. Tu posljednju godinu možete trošiti za kampanju ne biste li bili reizabrani. HDZ je kumovao da se takva vrsta koruptivnih radnji nastavlja legitimno”, rekla je, dodavši da ako to imamo u zakonu onda će se svi pozivati na zakon.

“DORH je istraživao Čakovec, a za Kutinu nemamo neku povratnu informaciju. Upitno je nije li se fokus prenio iz Kutine u Čakovec ne bi li se maknuo s HDZ-a”, rekla je pa dodala da s se pričom Čakovec HDZ ne treba ponašati trijumfalistički. “Građani su naučili oprostiti 10.000, ali neće oprostiti milijun. Ne smije se oprostiti nijedna koruptivna kuna.”

Grupe podrške Matiji Posavcu na društvenim mrežama djeluju zabrinjavajuće, kaže ona. “Građani pokazuju neku lojalnost nekome za koga misle da je učinio neku dobrobit gradu. Znaju da velike afere – od Vidoševića do Sanadera – nismo riješili i kao da su zaboravili da se deset tisuća kuna računa.”

“Politika nas je naučila da ima, eto, i manjih grijeha, ali je i 10.000 nedopustivo”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare