Habijan o Benčić: Jučer joj blokiran obrt, danas želi biti premijerka

Vijesti 16. ruj 202319:00 2 komentara
Davorin Visnjic/Pixsell

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan osvrnuo se u subotu na najavu da će saborska zastupnica Sandra Benčić na predstojećim parlamentarnim izborima biti premijerska kandidatkinja stranke Možemo, istaknuvši kako joj je jučer blokiran obrt, a danas želi voditi Hrvatsku.

Saborski Damir Habijan je u objavi na Facebooku napisao kako je Sandra Benčić vlasnica obrta EU savjetovanje, obrt za usluge te da to nije sporno.

Međutim, dodao je kako bi građani trebali znati da je navedeni obrt, prema javno dostupnim podacima, u blokadi, što je potkrijepio i fotografijama.

“Također, razvidno je kako nije prvi puta da je obrt u vlasništvu Sandre Benčić u blokadi. Dakle, osim što dokazano ne znaju upravljati Gradom Zagrebom, nisu u stanju voditi niti vlastiti obrt, a vodili bi Hrvatsku”, naveo je Habijan.

Ocijenio je to i “sjajnim početkom kampanje za drugog wannabe premijera”.

Prema podacima, obrt je u blokadi bio više puta te bi iz nje izašao nakon nekoliko dana, a zadnji put je blokiran u petak.

Na kandidaturu se osvrnuo i HDZ-ov gradski zastupnik Mislav Herman.

“Preko dvije godine na vlasti u Zagrebu, bez ijednog postignuća, samo novi problemi i afere. (…) Sad zamislimo kako bi izgledalo da im se da još višestruko složeniji zadatak od upravljanja Zagrebom”, napisao je na Facebooku.

Benčić je u izjavi za Jutarnji list navela kako njezin obrt dugo nije aktivan i u postupku je gašenja, a razlog što ga nije ranije ugasila i zašto se račun blokira i deblokira su nenaplaćena potraživanja koja je čekala da naplati.

Zadnja blokada vezana je za dug od 300 eura prema jednom telekomu koji nije platila njezina podstanarka, a blokada je došla automatski jer je telefonska linija vezana uz njezino ime i obrt.

“Neka mi se jave kad će oni imati problem s 300 eura, a ne s 300 milijuna”, poručila je Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare