“Dok je sjedio na cesti, Tomašević putem stranih dotacija uzimao mjesečnu plaću”

Vijesti 18. svi 202115:50 > 16:02 2 komentara
Zlatko Hasanbegović
N1

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović za N1 je komentirao rezultate lokalnih izbora. U drugi krug u Zagrebu ušli su predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i Tomislav Tomašević iz platforme Možemo!.

Podsjetimo, Tomislav Tomašević osvojio je 147.631 glas ili 45,15 posto glasova u Zagrebu. Miroslav Škoro, s kojim će se Tomašević sučeliti u drugom krugu zagrebačkih izbora, dobio je 39.789 glasova.

Hasanbegović je komentirao i prosvjede koje je Tomašević predvodio prosvjede u Zagrebu. U Varšavskoj ulici 2010. godine počeli su radovi na ulazu u spornu garažu za centar koji je gradila Horvatinčićeva Hoto grupa. Aktivisti Zelene akcije pobunili su se protiv gradnje. Ušli su u ograđeni prostor, sjeli na ogradu i zauzeli ograđeno gradilište nakon čega su ih opkolili zaštitari i interventna policija. Među njima je bio i Tomislav Tomašević, uz brojne građane.

VEZANA VIJEST

“U svakom trenutku sjedenja na toj cesti, Tomašević je putem stranih dotacija uzimao mjesečnu plaću koja je u svakom trenutku bila veća od mjesečne plaće hrvatskog učitelja ili medicinske sestre. To nije protuzakonito, ali ne radi se o skupini volontera koji su na kruhu i vodi sjedili na cesti i spavali u vrećama za spavanje već o ljudima koji su bili financirani. Tomašević je bio djelatnik nečega što je pretenciozno nazvano institutom, a zapravo je bila udruga dotjerana, ne samo iz stranih izvora, već i iz hrvatskog državnog proračuna. On je bio zaposlenik te udruge i primao plaću”, rekao je.

Hasanbegović smatra da je Tomaševićevo aktivističko djelovanje bilo uvertira u političku aktivnost.

“To je bila priprema za političku aktivnost. Cijelo desetljeće aktivizma financirano iz stranih avansa bilo je pravan za političko djelovanje. To što zovemo zelenom ljevicom uistinu nije protukapitalistička stranka, to je avangarda stanovitih oblika kapitalizma”, zaključio je Hasanbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare