HDZ će zatražiti očitovanje Antikorupcijskog vijeća o slučaju Holding

Vijesti 08. lis 202109:14 > 11:23
Patrik Macek/PIXSELL / Ilustracija

Gostujući u Novom danu, šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je krizu u Zagrebačkom holdingu i novu zagrebačku vlast.

“Mislim da su se pokazali nekompetentnima za upravljanje Zagrebom. U nekim slučajevima, gdje se upravo od njih očekivalo s obzirom na background jer su se bavili zelenim politikama, da će bar u tim predmetima kao što je gospodarenje otpadom, da će tu pokazati snagu, znanje, no i tu su na određeni način kiksali.

VEZANA VIJEST

Tomislav Tomašević je rekao da zna da je teška situacija, da ima problema, da se 18 godina pripremao, zato me čudi ovakvo postupanje kad je Holding u pitanju, na granici nezakonitog. Sve to skupa ne izgleda dobro”, komentirao je Bačić te dodao da će “u Saboru podnijeti podnesak Antikorupcijskom vijeću da se očituje o ovom slučaju te ima li elemenata korupcije u slučaju Holding, s obzirom na ono što je objavio Ante Samodol“.

HDZ-ovi vijećnici iznimno su kritični prema gradonačelniku Tomaševiću, no HDZ je čvrsto stajao uz Milana Bandića.

“Odgovornost o kojoj se govori, HDZ je kao politička stranka platio na lokalnim izborima. Izgubili smo zato što smo imali tu jednu ostavštinu suradnje s bivšim gradonačelnikom, pritom treba reći da je izvršna vlast ona koja je odgovorna za funkcioniranje poduzeća u vlasništvu Grada, poluge koje kadrovski definiraju strukturu u tvrtkama su u rukama gradonačelnika”, rekao je Bačić.

Više o tome što je Bačić rekao u Novom danu pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.