“HDZ je kandidata u Splitu našao u čovjeku koji kao da je Puljkov fotorobot”

Vijesti 25. tra 202217:36 > 19:44 1 komentar
N1

Split uskoro ide na prijevremene izbore. Sutra se okuplja Gradsko vijeće, a očekuje se i njegovo raspuštanje, što je u N1 Newroomu komentirao kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić.

Na početku je prokomenirao događanja na Supetru. Pavičić je rekao da je priča o malom mjestu Supetru na Braču te općinskom vatrogasnom domu i općinskom nogometnom igralištu koje je završilo u rukama hotelijera “mala, ali jako simptomatska i jako velika, jer govori o velikim stvarima na jadranu”.

vezana vijest

“To je 30 godina nataloženih problema, počevši od nemarnog odnosa prema vlasništvu u socijalizmu… Devedesetih je stadion privatiziran, ali je ostao u posjedu Grada. Nerazjašnjeni odnos postoji već 20 godina”, rekao je i dodao kako to nije jedini takav slučaj.

Kaže da mu je zanimljiv nategnut odnos vlasnika hotela s vlastitom gradonačelnicom, za razliku od idiličnog odnosa koji je imao s načelnikom susjedne općine – Lovrom Kuščevićem, “s kojim je imao dosta osebujne financijsko-trgovinske aranžmane u kojima je Kuščević prošao jako dobro.  Kad gledate, imate dojam da se radi o prikriveno koruptivnim potezima”.

“Stavljajući svoju glavu na panj Puljak je ostale stavio u defanzivnu situaciju”

Split ide na trostruke izbore. Kaže da se nikome osim Ivice Puljka nije išlo na izbore, što je sada postalo jasno. “Izbori se sada pretvaraju u referendum o Bojanu Ivoševiću. Puljak ima bolju startnu poziciju. Stavljajući svoju glavu na panj ostale je stavio u defanzivnu situaciju”, rekao je Pavičić.

vezana vijest

Teško se moglo očekivati da će HDZ-ov Mihanović biti kandidat, navodi, dodavši da su i sve druge stranke promijenile kandidate.

“HDZ je svog našao u čovjeku koji kao da je fotorobot najsličniji Puljku, njegov blizanac. Pitanje je koliko će se Đogaš snaći u situaciji. Temeljno pitanje koje će postaviti pristojnom liječniku će biti o koaliciji s Kerum, za što neće moći reći ne jer tada ne bi imali većinu. SDP se ima najviše bojati izbora”, prokomentirao je situaciju u oporbenim strankama.

Smatra da Puljak ima najviše šanse da bude gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare