Selak Raspudić: HDZ je politički na koljenima

Vijesti 23. velj 202211:56 > 12:15 4 komentara
N1

Saborska zastupnica Kluba Mosta Marija Selak Raspudić komentirala je izbor nasljednika Darka Horvata u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Smatra da je HDZ politički na koljenima jer u suprotnom im Čačić i Hrebak ne bi mogli uvjetovati ministra u ključnom resoru.

Prijedlog HNS-ovog Stjepana Čuraja za nasljednika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja pokazuje da u HDZ-ovim redovima nije gužva za ministarsko mjesto, kaže saborska zastupnica i poručuje: “HDZ je na koljenima.”

“Čini se da su i HDZ-ovci shvatili da je ministarska fotelja u Vladi danas vjerojatna karta za Remetinec sutra”, rekla je.

VEZANE VIJESTI

Poručuje da je HDZ poslao poruku – znaju da se obnova neće dogoditi. “Nije prvi puta da se važan resor daje manjinskom partneru. Možemo zaključiti da su odustali od obnove. Ako su se Čačić i Hrebak koji njuše krv, javno odlučili staviti veto na Čuraja onda možete misliti kolika je trgovina da vladajuća većina bude stabilna”, rekla je Selak Raspudić i ponovila:

“HDZ je politički na koljenima inače mu Čačić i Hrebak ne bi mogli uvjetovati koga će postaviti za ministra u ključnom resoru.”

“S obzirom na to da briselska zvijezda jučer i danas trči za skutima Čačića i Hrebaka, mislim da se teško može ispregovarati nešto što će biti dugoročno stabilno. To je velik udarac i dokaz političkog sunovrata predsjednika Vlade”, rekla je.

Gdje su se HDZ-ovci sakrili, pitala se zastupnica Kluba Mosta, tako što se natječu tko će bitinovi ministar. “Ako je Čuraj bio prvi izbor, možemo samo zamisliti koliko će kompetentan biti drugi”, kaže Selak Raspudić.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare