HDZ opet prozvao predsjednika: Glasnogovornik Kremlja, karijes s Pantovčaka

Vijesti 18. sij 202316:46 0 komentara
N1, Ilustracija

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi osvrnuo se i na nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića iz Vukovara. Riječ je o Milanovićevoj izjavi da NATO u Ukrajini vodi posrednički rat protiv Rusije, što je Lavrov u srijedu ocijenio poštenom i otvorenom izjavom, javlja ruska agencija TASS.

Iz HDZ-a su također reagirali nakon izjave Lavrova. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“O „KARIJESU S PANTOVČAKA“ – KREMLJANSKOM GLASNOGOVORNIKU

Zastupnik Damir Habijan: S jedne strane imamo Milanovića koji bi, u usamljenom društvu ruskog agresorskog režima, odveo Hrvatsku u međunarodnu izolaciju, a s druge premijera Andreja Plenkovića koji danas na World Economic Forumu u Davosu razgovara s gospodarskim i političkim liderima svijeta.

Nimalo nas ne iznenađuju pohvale koje je jedan od najbližih Putinovih suradnika Sergej Lavrov udijelio Milanoviću. Njihov je narativ o Ukrajini ionako – identičan. I to ne samo sada, nego od početka ruske agresije. A i prije nje.

Prisjetimo se Milanovićevih tvrdnji o „ukrajinskim nacistima“, „korumpiranoj ukrajinskoj“, „nepobjedivoj ruskoj vojsci“, „državnom udaru na Majdanu uz pomoć EU-a i SAD-a“… I njegove zadnje teze o „američkim robovima“ samo su nastavak jedne te iste retorike. Ako su dosad neki i sumnjali, sada bi svima moralo biti jasno tko je i što je Milanović”, objavio je HDZ na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!