HDZ-ovac na kritike oporbe: Ponavljanje poruka s Pantovčaka neće se primiti

Vijesti 26. lis 202211:38 2 komentara
N1, Ilustracija

Saborska oporba kritizirala je u srijedu Vladu i premijera Andreja Plenkovića kojeg su optuživali da je pod utjecajem stranih vladara iz Bruxellesa, da dijeli narod, govori neistine, na što im je HDZ-ov Mario Kapulica poručio kako im se "ponavljanje poruka s Pantovčaka neće primiti".

Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) u slobodnom je govoru kazao da je šest godina Plenkovićeve Vlade obilježilo niz afera u kojima su nestale milijarde, odlazak 17 ministara zbog sumnje u korupciju, gašenje rafinerije u Sisku, najviša inflacija, odlazak 200 tisuća mladih, zaobilaženje stranih investicija…

“Njegovu vladavinu možda bi mogli najbolje opisati riječima država to sam ja”, kazao je Pavliček.

I nezavisna Karolina Vidović Krišto obrušila se na premijera. Kaže, dok u niz europskih država politički dužnosnici zbog grašaka podnašaju ostavke, u Hrvatskoj se građanima poručuje da su manje vrijedni nego Englezi, Nijemci, Austrijanci ili Slovaci.

U  istom tonu nastavio je i Marin Miletić (Klub Mosta) kazavši da u vrijeme krize, velike inflacije i nadolazeće recesije Plenković dijeli narod, govori neistinu i optužuje oporbu da koketira sa stranim silama. “Jedini političar u Hrvatskoj na daljinski stranih sila je Andrej Plenković“, ustvrdio je Miletić.

S njim se, u slobodnom govoru, složio Stephen Nikola Bartulica (Klub Domovinskog pokreta) također poručivši kako je pod utjecajem stranih vladara, uglavnom iz Bruxellesa, jedino Plenković. Kao primjere naveo je Istanbulsku konvenciju, liberalni spolni odgoj u školama, podršku alternativnim oblicima obitelji i ukidanje kune.

Na optužbe je reagirao Mario Kapulica (HDZ) istaknuvši da oni koje su dobili povjerenje građana na izborima sigurno nisu marioneta stranih sila. “A vi možete ponavljati poruke s Pantovčaka dok god hoćete, to vam se primiti neće”, poručio je oporbi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare