HDZ se ruga oporbi. Tražili opoziv ministra, sad na raspravi nema nikoga

Vijesti 14. srp 202220:48 > 20:54 3 komentara
HDZ / Twitter

Hrvatski sabor danas raspravlja o prijedlogu 32 oporbena zastupnika da se ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu izglasa nepovjerenje. Klub Hrvatskih suverenista tvrdi da Grlić Radman nije ispunio niti jedan vanjskopolitički cilj Hrvatske. Zamjeraju mu i što nije uspio izlobirati promjene izbornog zakona u BiH, nerješavanje graničnih sporova sa susjedima i toleriranje koruptivnih radnji u hrvatskoj diplomatskoj mreži.

Cijelo popodne traje rasprava o Grliću Radmanu, a branio ga je i Andrej Plenković i to od od oporbenih optužbi da je nesposoban, te je političkim suparnicima koji traže ministrovu smjenu rekao da vode Hrvatsku unazad.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je i oporbenih zastupnika, koji su tražili opoziv, bilo sve manje.

Zbog toga im se i HDZ narugao na Twitteru.

“Rasprava o ‘inicijativi’ oporbe, a oporbeni dio sabornice – prazan! Već smo navikli da na glasovanju petkom jedva ‘uspiju’ skupiti 2/3 zastupnika iz svojih redova. No, sada su odlučili ići korak dalje – potpuno nestati! A tek je – četvrtak”, piše HDZ uz sliku prazne sabornice.

“Jedino čemu se oporba može radovati je skora ljetna stanka, jer će njihove destruktivne blamaže u sabornici – barem na neko vrijeme – prestati”, dodaju.

“Sutra ćemo, s njima ili bez njih, obraniti ministra i dati povjerenje novom potpredsjedniku Vlade Olegu Butkoviću i novom ministru financija Marku Primorcu. Čvrsto držeći političku stabilnost, nastavljamo odgovorno obavljati svoj posao i činiti sve za dobrobit građana”, piše u HDZ-ovoj objavi.

Raspravu o opozivu ministra pratili smo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare