HEP zatražio hitnu internu reviziju nakon istrage USKOK-a

Vijesti 15. svi 202418:44 0 komentara
N1

Hrvatska elektroprivreda (HEP) priopćila je u srijedu da su zatražili hitnu provedbu interne revizije nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv 22 okrivljenika zbog primanja mita u zamjenu za žurno rješavanje priključka na elektromrežu.

HEP je naglasio da osuđuju svaki oblik protupravnog i neetičnog ponašanja te provode politiku nulte tolerancije na korupciju.

“Odmah po saznanju navoda iz priopćenja Uskoka zatražena je hitna provedba interne revizije. Međutim, bilo kakve detalje vezane uz predmet istražnih radnji moći ćemo iznijeti tek po završetku svih istražnih radnji nadležnih državnih tijela”, priopćio je HEP.

Objašnjavaju da trenutno ne smiju davati informacije ni komentare koji bi potencijalno mogli utjecati na postupak u tijeku.

Navode također da tijekom istrage stoje na raspolaganju nadležnim istražnim tijelima.

Policijska uprava zadarska i Uskok izvijestili su da je istraga pokrenuta protiv 20 hrvatskih državljana, jednog državljana Austrije te jedne državljanke Bosne i Hercegovine koje sumnjiče za primanje i davanje mita, pomaganje u primanju mita te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!