HHO: Tužiteljstvo nastavilo predistražni postupak protiv intendantice HNK

Vijesti 16. velj 202114:16
Željko Lukunić/Pixsell

Hrvatski helsinški odbor (HHO) u utorak je izvijestio da je Državno odvjetništvo na temelju njihova ranijeg podneska nastavilo predistražni postupak protiv intendantice zagrebačkog HNK Dubravke Vrgoč osumnjičene za širenje i prenošenje zarazne bolesti te zlostavljanja na radu.

HHO je prošlog tjedna izvijestio da je premijeru, zagrebačkom gradonačelniku, Državnom odvjetništvu i MUP-u proslijedio dokumentaciju zaposlenika Hrvatskoga narodnog kazališta koji se smatraju žrtvama intendantice Vrgoč. U utorak su priopćili kako imaju informacije da su neke od osoba koje su HHO-u dostavile dokumente već dobile poziv na saslušanje u Državnom odvjetništvu.

VEZANE VIJESTI

U HHO-u su ranije isticali da “nemaju namjeru svrstavati se bilo kojoj svjetonazorskoj ili političkoj opciji niti se prikloniti onima koji su za smjenu ravnateljice ili protiv smjene. Ono što posebno iznenađuje u ovom slučaju je činjenica da su za njenu smjenu istaknute osobe iz javnog, kulturnoga života i s lijeve i s desne strane političke scene”.

Nakon prijava zaposlenika protiv intendantice HNK ministrica kulture i medija Nina Koržinek Obuljen u siječnju je najavila osnivanje posebnog povjerenstva.

Saborski Odbor za obrazovanje, znanost potom je zaključio da će nastaviti pratiti zbivanja u tome kazalištu, ali da je također nužno pričekati rezultate izvida nadležnih tijela temeljem kaznene prijave protiv intendantice zbog nepoštivanja epidemioloških mjera podnesene nakon smrti opernog pjevača Ante Topića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.