HLK o cijepljenju preko reda u OB Dubrovnik: Nismo dobili informaciju o nadzoru

Vijesti 04. ožu 202116:04 > 16:391 komentar
covid-19
Izvor: Tiziana FABI / AFP

Ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić nije prekršio etička načela oko navodnog cijepljenja preko reda, zaključak je Povjerenstva Hrvatske liječničke komisije, javio je danas Dubrovački dnevnik, koji je, kako su naveli, informaciju neslužbeno doznao.

O cijepljenju preko reda u Općoj bolnici Dubrovnik, iz Hrvatske liječničke komore odgovorili su kako nisu dobili nikakvu informaciju o nadzoru o postupcima nadzora pojedine zdravstvene ustanove.

VEZANE VIJESTI

“Hrvatska liječnička komora nije dobila nikakvu službenu informaciju od nadležnog Ministarstva zdravstva o postupcima nadzora pojedine zdravstvene ustanove, a vezano uz prekoredno cijepljenje. Ministarstvo zdravstva je ključna institucija u pogledu planiranja, organiziranja i provedbe cijepljenja te utvrđivanja i sankcioniranja eventualno uočenih nepravilnosti u pojedinim zdravstvenim ustanovama”, priopćili su.

Podsjetimo, ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić nije prekršio etička načela oko navodnog cijepljenja preko reda, zaključak je Povjerenstva Hrvatske liječničke komisije, pisao je danas Dubrovački dnevnik.

Riječ je o komisiiji za medicinsku etiku i deontologiju koje je zaključilo kako Bekić po tom pitanju nije kriv. To je tijelo danima provjeravalo bolnicu oko cjepiva, ali i drugih stvari.

Iako smatraju kako nije došlo do povrede liječničke etike, to ne znači, kako piše Dubrovački dnevnik, da je slučaj stavljen ad acta. Svi relevantni podaci ove komisije predaju se Povjerenstvu kojega čine liječnici koji će donijeti konačan zaključak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar